Saçak Seviyesi Nedir ?

Saçak Seviyesi Nedir ?

Saçak seviyesi nedir sorusuna yönelik bilinmesi gereken en önemli detayları yazımızda bulabilirsiniz. Saçak seviyesi nedir sorusuna faydalı yanıtlar bulabilmek için de ilk önce saçak kavramına bakmak gerekir. Mimari ile alakalı olan bu terim de aslında hepimizin günlük hayattan aşina olduğu bir terimdir.

Saçak, binayı genel itibariyle yağmur, kar ya da güneşten koruyan bir çıkıntıdır. Her mevsim faydalı olabilen saçak, belli bir orana göre inşa edilmektedir. Biz de bu yazımızda saçak seviyesi nedir ve bu seviye neye göre belirlenir sizler için araştırdık.

Saçak Seviyesi Nedir?

Saçak seviyesi nedir sorusuna bakarken öncelikle saçağın binalardaki önemini ele almak faydalı olacaktır. Saçak, binayı birden fazla dış tehdide karşı koruyabilen oldukça kullanışlı bir uygulamadır. Saçak sayesinde yağmur ve kar sularının doğrudan bina cephesine gelmemesi sağlanır. Bu sayede binanın duvar kısmında erozyon oluşumu da engellenmiş olur.

Saçak, aynı zamanda kar ya da yağmur sularını önleyerek rutubet oluşumunu da en aza indirmektedir. Bunun yanı sıra evin dış cephesinin güneşten korunması için de saçak gibi uygulamalara ihtiyaç vardır. İşte tüm bunlar saçağın bir binadaki önemi en iyi şekilde gözler önüne seren örneklerdir.

Saçak seviyesi nedir sorusu ise saçakların binanın belli oranına göre yapılmasını içermektedir. Buna göre saçak yapımı konusunda daha önceden belirlenmiş olan yasal düzenlemeler ele alınmalıdır.

Saçak Seviyesi Nasıl Olmalıdır?

Saçak seviyesi ne demek öğrenmiş olduğumuz için seviyenin oranına da göz atmak faydalı olacaktır. Bunun için de saçak seviyesi hesaplama yoluna gidilmesi doğrudur. Doğru hesaplamanın yapılması için de binanın genel ölçülerinin ele alınmış olması gerekiyor. Bu durumda da yapılan hesaplamalar ile ortalama 4.50 metre çıkıntı oranı elde edilebiliyor. Elbette bu oran, yapının genel özelliklerine göre de farklılıklar gösterebiliyor.

Saçak seviyesi nedir ve neye göre bu düzenleme yapılır soruları için de imar yönetmeliğini baz almak gerekiyor. İmar yönetmeliğinde belirtilmiş olan oranların dışına çıkmadan binanın saçak kısmının tamamlanması da önem taşıyor. Bu konu her ne kadar basit bir ayrıntı gibi gözükse de hukuki temellere dayanıyor.

Yorum yaz
Yorum
İsim
Email