Tapu Devir Teslimi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Tapu Devir Teslimi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Tapu Devir Teslim İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Tapu devir teslim, taşınmaz olarak bulunan mal ve mülklerin el değiştirmesine verilen bir isimdir. Devir ve teslim işlemlerinde elbette bir takım yasal prosedürlerin de yerine getirilmesi şarttır. Alım ve satım işlemlerinde uygulanan bu yöntem aynı zamanda miras gibi durumlarda da uygulanmalıdır.

Tapu devir işlemleri, harcın ödenmesi ve gerekli belgelerin beyan edilmesi ile başlatılan bir süreçtir. Bu süreçte de Tapu ve Kadastro Müdürlüğü makamına gerekli başvuruların yapılması gerekmektedir. Başvuru sürecinde de mutlaka sizden talep edilen belgelerin eksiksiz beyan edilmesine özen göstermeniz gerekir.

Tapu Devir Teslim Nedir?

Tapu devir teslim, taşımaz malların el değiştirmesinde devreye giren bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde tapunun bir başka kişiye aktarılması sağlanmış olur. Devir teslim işlemleri oldukça basit bir prosedür içerisinde yürütülmektedir. Yalnızca gerekli başvurunun yapılması ve talep edilen belgelerin eksiksiz olarak beyan edilmesi yeterli olacaktır.

Bağlı bulunulan il ya da ilçenin Tapu ve Kadastro Müdürlüğü makamına gerekli devir teslim başvurusunun yapılması da mümkündür. Yalnızca birkaç gün içerisinde de yapılan başvurunun neticeye bağlanması mümkün olacaktır.

Müdürlük makamına belge beyanında bulunmak için de e – Devlet Kapısı sistemi üzerinden gerekli randevunun alınması mümkün olacaktır.

Tapu Devir Teslim İçin Gerekli Olan Evraklar

Tapu devir teslim gerekli belgeler listesinde yer alan tüm evrakların eksiksiz ve güncel tarihli olarak ibraz edilmesi önemlidir. İşte, devir teslim işlemlerini başlatmak için beyan edilmesi gereken başlıca belgeler:

  • Bina taşınmazları için zorunlu olan Deprem Sigortası belgesi
  • Hem taşınmaza sahip olan hem de taşınmazı alacak olan kişiye ait nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Emlak Vergisi değerini belirten belge (Bağlı bulunulan belediyeden talep edilebilir)
  • Eğer taşınmaz dava yolu ile satışa çıkmışsa mahkeme belgeleri
  • Eğer taşınmaz icra yolu ile satışa çıkmışsa icra belgesi

Yukarıda bahsi geçen tüm belgelerin başvuru sürecinde ilgili Tapu ve Kadastro Müdürlüğü makamına beyan edilmesi zorunludur. Gerekli evrakların beyan edilmesinden 1 ya da 2 gün sonra da devir teslim işlemleri tamamen sonuçlandırılmış olacaktır.

Yorum yaz
Yorum
İsim
Email