İgdaş Online Abonelik Nasıl Yapılır ?

İgdaş Online Abonelik Nasıl Yapılır ?

İgdaş Abonelik Nasıl Yapılır ?

Doğalgaz abonelik işlemleri İğdaş şubesinden ya da e posta üzerinden veya ALO 153’ü arayarak yapılabilmektedir. Iğdaş abonelik sözleşmesi yapacağı zaman kişilerden güvence bedeli olarak belirli ve sabit bir ücret talebinde bulunur. Ödenen bu abonelik bedeli İgdaş’ın alacaklarını garanti altına alması adına mekanik sayaç kullanan abonelerden tahsil ettiği ücrettir. Belirlenen bu ücret doğal gaz abonelik sözleşmesinin imzalanması sırasında istenir. Ön ödemeli sayaç kullanan abonelerden ise güvence bedeli tahsil edilmez.

İğdaş abonelik sözleşmesi yapacak olanlar doğalgaz abonelik sözleşmesi için bazı belgeleri hazırlaması gerekir. Bu belgeler;

-Sözleşme yapılacak yerin tüketim noktası numarası,
-Mal sahibi sözleşme yapacak ise ise tapu, kiracı ise kira kontratı fotokopisi,
-Sözleşme yapacak olan kişinin TC Kimlik Numaralı resmi kimlik beyanı gereklidir. 

Eğer sözleşme üçüncü şahıslar tarafından yapılacaksa bu durumda noter onaylı vekaletname ve fotokopisinin bulunması şarttır. Vekaletnamenin içeriğinde İGDAŞ ya da doğal gaz ifadesinin  bulunması şartı aranır. İğdaş abonelik Sözleşmesi yapacak olan kişiler yabancı uyruklu ise ek olarak İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından verilen kimliğin beyanı istenmektedir ya da tapu sahibi olan yabancı müşteriler eğer göç idaresinden belge almadan mülk sahibi olmuş ise ve vergi numaraları yok ise Potansiyel Vergi Numarası alarak işlemlerini tamamlayabilmektedirler. İstisnai durumlarda yabancı vatandaşlardan hüviyet varakası beyanı ve fotokopisi, talep de edilebilmektedir.

Doğalgaz Faturası Nasıl Hesaplanır?

Doğalgaz Faturası hesaplanırken ilk olarak o ay içerisinde ne kadar doğalgaz tükettiğinizi bilmeniz gerekir. Doğalgaz faturası hesaplanırken doğalgaz sayacında yazan o ay yaktığınız doğalgaz endeksini ve bir önceki ay gelen faturanızda yer alan son endeks değerinden çıkarmanız gerekir. Doğalgazı ne kadar kullandığınızın hacmini hesaplarken de  kullandığınız aydaki doğalgaz hacminden geçen ayın doğalgaz kullanma hacmini çıkararak bulabilirsiniz.

Doğalgaz bir gaz olduğu için ve hem sıkıştırılarak hem de akışkan bir yapıda olmasından dolayı faturalandırma düzeltme katsayısı adı verilen bir kat sayı ile o ay içerisinde kullanılan doğalgazın hacmi çarpılır. Çarpma sonucunda çıkan sonuca düzeltilmiş tüketim adı verilir. Bu düzeltilmiş tüketim değeri de daha sonra 1 metreküp doğalgazın yakılması ile birlikte ortaya çıkan enerji miktarı ile çarpılır. Bütün bu işlemlerin sonucunda ortaya çıkan değer sonucunda doğalgazı size bağlayan firmanın tüketim başına ücretini bulabilirsiniz ve böylece faturanızı hesaplamış olursunuz.

Yorum yaz
Yorum
İsim
Email